Ce ne place la modelul Ergohuman Basic  BS Black / Project 2, Scaun Ergohuman Generatia a 2-a:

Spatarul cu noul suport lombar si up-down, rolele, topul bratelor, mentinerea sistemului cu o singura maneta pentru reglare si …. cam atat.

Suportul Lombar – este identic cu cel de la versiunea 1 doar ca suportul lombar este reglabil in tensiunea aplicata. Este un mare avantaj. Au fost cativa clienti, destui de putini, sub 1% care s-au „plans” ca suportul lombar de la versiunea 1 este prea ferm. Pentru a simti modificari de tensiune la lombar, trebuie sa rotesti cateva curse bune. Asta este de bine, poti sa setezi cu mai multa finete tensiunea.

Sistemul Up-Down cu 6 pozitii ajuta la o mai buna ajustare a zonei lombare, pe inaltime si are o cursa mai mare decat la Generatia 1. Suportul ornament de la Ergohuman Generatia a 2-a din spatar chiar arata mai bine si cu un finisaj mai buna.

spatar bun

IMG_20231106_133539

Rolele – sunt gumate dar asta nu este ceva deosebit la un scaun din gama  de scaune mediu +. Zicem mediu + pentru ca pana la premium mai este de mers. Revenim. Cand am desfacut rolele am observat, in capatul axului metalic, un inel de plastic. Am zambit usor si m-am bucurat ca cineva a inteles ca este un detaliu important si pe care multi il ignora, multi producatori de scaune. Avem pretentia ca de la ei sa pornesca imbunatatirile si nu sa astepte pana piata o cere. Revenim, din nou. Rolul micului detaliu este ca baza de aluminiu sa nu fie zgomotoasa. Sigur nu ajuta pentru pozitia ergonomica dar parca zgomotul acela metalic de zurgalai poate fi deranjant, mai ales cand lucrezi remote. Acest detaliu care zicem noi are un cost nesemnificativ dar care poate schimba multe in „tinuta” unui scaun, indiferent ca este ergonomic, directorial sau un simplu scaun de birou.

Ne bucura mai mult acest detaliu decat descrierea ( povestea?) cu cele 10 zone de comfort integrate in meshul scaunului. E prea mult pentru noi aceasta descriere a zonelor de comfort, dar am integrat-o si noi in descrierea produsului pe pagina de shop.  Era posibil ca daca nu era trecuta, unii sa creada ca nu exista. Totusi… credem ca nu erau departe de adevar.

IMG_20231106_131053

Topul Bratelor – este unul mai moale decat cele folosite la versiunea 1 si care iti da senzatie de soft touch. Speram sa tina la fel de mult. Sunt 3D, ceva mai apropiate de corp si fac posibila sustinerea mai buna.

IMG_20231106_133018

Maneta de reglare – O maneta discreta care face cu succes setarile mai usoare

IMG_20231106_134313

Ce poate fi imbunatatit si ce nu ne place.

Desi pare mai mult text in partea aceasta, nu va speriati. Este totul sub control si certificat!

Bratele – Desi bratele au un sistem Up-Down, (cateodata enervant) suportul de brate pare unul mult sub nivelul asteptat, pare un plastic ieftin. Inteleg, poate este unul reciclat, dar trebuia mai multa atentie la aspectul lui, mai multa atentie la senzatia care o da la folosirea lui.

Sub Sezut – tot asa partea de sub sezut, suportul de prindere a bratelor si inclusiv partea mobila de la translatie este cu prea mult plastic.

Sezutul – inca nu ne explicam de ce nu au insistat cu imbunatatirea lui. Probabil le-a fost usor si au luat sezutul de la Ergohuman varinata Elite / Luxury (Generatia 1) si il folosesc acum la toate versiunile de la scaunele Ergohuman Genratia a 2-a.

De ce nu ne place? Am mai scris in alt articol despre sezutul de la Elite / Luxury. Chiar am renuntat sa mai expunem in showroom modelul Elite 1 tocmai ca nu gaseam o imbunatire fara de sezutul de la Classic si foarte putini optau pentru modelul Elite. Probabil si diferenta de pret era un factor decizional dar credem ca daca sezutul era mai confortabil fata de cel Classic, clientii acceptau diferenta de pret.

Conform dimensiunilor nu este mare diferenta doar ca din cauza:

  1. Curburii din fata sezutului si curburii din spatele sezutului
  2. Ingustarea lui cu aproximativ 1.5 cm

Curbura face sa se piarda foarte mult din adancimea sezutului. Chiar cu translatia data la maxim face ca o parte din sezut sa fie „ascuns” sub spatar. Probabil era o solutie sa pozitioneze mecanismul mai spre spatele sezutului si sa castige macar 3-5 cm. Poate au luat-o in calcul dar nu a putut fi implementata.

IMG_20231106_134853

ERGOHUMAN VERSIUNEA 1 VS ERGOHUMAN VERSIUNEA 2

IMG_20231106_141311 IMG_20231106_141348

Mecanismul – desi este cel mai economic dintre mecanismele folosite la colectia Ergohuman, mecanismul permite blocarea spatarului in 5 pozitii. Este din metal, ne-am speriat in prima faza ca este din plastic. Doar acoperitorul mecanismului este din plastic. Un mecansim mai economic dar …5 pozitii. Este acceptabil.

mecanism

Lipsa spumei din fata sezutului – la modelul Ergohuman Classic, in fata sezutului, intre mesh si rama suport, este o spuma care ajuta sa nu fie presiune pe pulpa piciorului. La versiunea 2, curbura mare din fata sezutului nu mai pune presiune dar lipsa spumei face ca meshul sa faca un mic val care este inestetic. Deranjeaza doar vizual si putini il observa. Puteam sa omitem acest aspect dar nu incurca pe nimeni sa fie facuta observatia. Nu cred ca era un cost mare daca montau spuma si la Ergohuman Generatia a 2-a.

Sistemul Up-Down din spatar.

La primele folosiri pare ca nu culiseaza usor. Daca cumva tragi ceva mai tare dintr-o parte a spatarului, spatarul  nu culiseaza usor. E o constatare si nu o critica. Am incercat din spatele scaunului, incercand sa-l setam pentru un client. Trebuie sa incercam si stand pe scaun. Revenim cu feedback.

spatar bun up

Baza Aluminiu Slefuit.

Desi pare mai „corpolenta” daca o cantaresti, este mai usoara decat la generatia 1. Probabil au mai subtiat peretii bazei. Nu este o problema, cu siguranta tine mai mult decat scaunul. Suntem de acord ca daca nu este necesar, nu este cazul sa facem „risipa” de material. In schimb daca te uiti atent,  din anumite unghiuri, are mici deformatii/adancituri, asta daca faci o inspectie mai atenta. Era bine daca nu erau acestea dar sa nu trecem in extrema de client pretentios. Conform producatorului nu este considerat un defect de fabricatie.

IMG_20231106_134941

Tetiera – cateva modificari la suportul de mesh dar „nimic nou sub soare” . Probabil au zis sa nu schimbe ceva ce funtioneaza. Doar ai posibilitatea sa nu o montezi si prin asta au optimizat si cutia, este ceva mai mica. La versiunea 1 tetiera era direct montata in spatar. Acum vine separat si trebuie fixata in suport. Are avantajul ca poate fi folosit scaunul fara tetiera. Pentru cei ceva mai inalti de statura (peste 190 cm) au varianta sa nu o monteze pentru a nu ii deranja, tetiera fiind prea jos.  Chiar daca rezolvi problema tetierei si alegi sa nu o montezi trebuie luat in calcul adancimea sezutului. Dar ca sa comentam ceva… poate fi imbunatatita cursa tetierei (sus-jos) cu cativa cm.

IMG_20231106_130657

Suruburile de la prinderea bratelor – intotdeauna un model nou il montam sa verificam cat de usor se monteaza si cam ce probleme pot sa apara la montaj.

Era bine ca suruburile de prindere a bratelor sa fie cu 5mm mai lungi. In caz ca nu aliniezi bratul cu suportul, nu ajunge surubul sa stranga pentru fixare. In prima faza am crezut ca nu am ales bine surubul dar ambele suruburi de la brate sunt de aceiasi lungime.  Am verificat alinierea bratului in suport si am strans bine cele doua piese. A ajuns sa prinda primele spire dupa care am reusit prinderea lui. Am si ziz atunci! Incepe distractia cu telefonul ca nu se pot monta bratele. 🙂 Asa a si fost!  La primul scaun vandut am si primit telefonul privind aceasta sesizare. Era bine daca lungimea lui era cu 5mm mai mare, avea loc suficient in suporul de brat si evita si clientul cateva telefoane.

De asemenea suruburile sunt cu o pasta autoblocanta. Acesta este un lucru bun. Se evita destrangerea lor in timp. Doar ca merge ceva mai greu la strangerea lor si trebuie sa fiti atenti ca surubul sa se infileteze corect. Cel putin la spatar mai multa atentie. Spatarul fiind din aluminiu iar surubul din fier, filetul care cedeaza cel mai repede este cel de aluminiu, cel din interiorul spatarului. Se zice ca un surub este mai usor de inlocuit decat un spatar. 🙂

IMG_20231106_131133

Suficient cu critica. Momentan.

In inchidere le uram, celor de la comfort workspace, sa ajunga la versiunea 3, 4 ,5… , sa vindem in continuare modelele lor dar sa apeleze la cativa experti (cu siguranta, au) cu un simt critic ceva mai ridicat.  Departe gandul ca noi am fi putut face scaunul mai bun. Este mult mai usor sa constati, sa fii carcotas si sa critici. Pe vremurile astea se chiar poarta. Stim cum este. Si noi mai gresim. Da, chiar si noi!

Du unde pot sa cumpar scaunul Ergohuman Basic, Ergohuman Generatia a 2-a, Ergohuman Project?

Asa cum am scris veti gasi destul de rar, scaunele modelul Ergohuman, prin magazinele de mobila din Romania. Batalia pe cel mai bun pret inca este in Romania destul de prezenta iar atunci  cel mai des il intalniti online si nu fizic prin magazine. Este destul de greu sa fii cu pretul online si cu serviciile offline printr-un showroom, consiliere, servicii montaj…. etc.  Cum ne invata pe la televizor un mare comerciant pe online,  dupa ce-l vezi/testezi intr-un showroom, Va place? Hai sa-l luam! Pana la urma este greu sa acuzi pe cineva de oportunitate, dar sa nu ne miram ca sunt tot mai putine produse expuse offline si comercianti care sa te ajute in alegerea produsului, cel mai potrivit pentru nevoile tale. Cel mai bun pret este destul de simplu. Este de „lucrat” si pe partea comeriantilor cand vedem online diferente mari  de pret, dar si promovarea pe online genereaza ceva costuri pe care putini si le permit.

Atentie, garantia nu este internationala. Cred ca in Romania are cel mai bun pret, deci nu trebuie sa va complicati cu Amazon sau alti furnizori din alte tari. La scaune, tva-ul este integral deductibil si se pot cu usurinta inregistra in contabilitate fara alte batai de cap la un eventual control.

Mai jos este linkul catre pagina noastra a produsului pentru comanda online.

1 (1)ergohuman online, scaune ergohuman

Am „zis” scurt si ne-am cam „intins”. Multumim pentru rabdare!

In curand reviewul pentru Ergohuman 2 Ultra Black