Scaune Cluj - Mii de Scaune Online!
Showroom in Cluj-Napoca: Tel: 0726.444.222
Showroom in Cluj-Napoca:
Marasti, str. Iazului nr. 21
Tel: 0726.444.222
Showroom in Cluj-Napoca: Tel: 0726.444.222
In textul de mai jos vom neglija partea subiectiva in alegerea scaunelor de bucatarie, living sau bar cu privire la design, culori, forme, linii .. etc. Vom discuta despre cateva descrieri folosite la prezentare sau detalii care scapa clientului final si nu de multe ori unor designeri de interior. Mai putin arhitectului .... dar asta este o alta discutie.
Un criteriu important in alegerea unui scaun este constructia scaunului si este necesar un minim simt tehnic. De cele mai multe ori, hotarator, in alegerea produsului, este designul, culoarea sau pretul. Si aceste criterii sunt importante dar credem ca primul criteriu, in selectarea scaunelor, trebuie sa fie cel de constructie.
scaun cu montaj VS scaun fara montaj
Montajul scaunelor. Vedem pe piata din Romania ca 90 la suta din scaunele de living sau bucatarie necesita montaj. Sunt scaune din componente si montate cu ajutorul surubaraielor si holszuruburilor. Daca scaunul are cadrul metalic si partea de scoica (partea de sus a scaunelor) tapitata, este de inteles si acceptabil (totusi, cateva conditii trebuie respectate). DAR.... un scaun integral din lemn, sa primesti surubaraie, saibe, piulite.... instructiuni de montaj.... sa te apuci sa infiletezi piciorul scaunului in sezut, sa prinzi lateralele scaunului sau sa prinzi piciorul intr-o flansa si holzsuruburi, ...... este ......
Atentie! Ce trebuie sa faceti la un scaun din lemn este sa-l luati din cutie. Atat! De ce? Veti intelege la schitele de montaj sau dupa 6 luni de folosinta.
Ce trebuie verificat la scaunele din lemn:
Lemnul folosit – neaparat de esenta tare, cel mai recomandat este fagul. Exclus: lemn exotic (adica...?), lemn din arbore de cauciuc (de cauciuc?), lemn masiv de pin (aoleu ... masiv? pare rezistent, nu? adica brad, montat cu suruburi), mesteacan... etc. Sa nu uitam ca si mdf ul sau pal-ul este obtinut din lemn. De obicei din tarile asiatice nu se prea importa scaune din lemn de fag
Montajul – fara montaj. Montajul este exclus la scaunele din lemn.
lemn masiv ≠ lemn esenta tare; lemn, dar ce lemn?; fara asamblare pe componente la scaunele din lemn
Ce trebuie verificat la scaunele avand cadrul metalic :
Apropo: Daca intalniti scaune cu cadrul metalic cu aspect de lemn. Fugiti! Ultimul lucru este aspectul!
Scoica scaunului – spatarul si sezutul sa nu fie demontabile iar interiorul sa fie din lemn stratificat de fag. Nu mestacan sau alt lemn de esenta moale.
Mai jos sunt cateva schite de montaj pentru asa zisele scaune rezistente (maxim 90-100 kg), usor de montat (doar pentru schita si despachetat iti trebuie minim 30 minute) si din lemn (de care lemn?... ramane de vazut). Cea mai mare dezamagire este cand le vedem prin restaurantele sau cafenelele “desenate” de “designeri” si chiar recomandate de ei. Pentru marirea schitei, pe varianta desktop - click dreapta - view image
Cu siguranta scaunele de mai jos nu vor face parte din oferta noastra.
Texte care nu trebuie trecute usor cu vederea
inaltimea sezutului la 45 cm, 65 cm, 75 cm
In cazul scaunelor fixe (cu patru picioare), inaltimea scaunelor este standard. Masa, insula de bucatarie sau barul sunt la dimensiuni standardizate si nu in functie de: calorifer, pervaz, geam, ... hota. Daca clientul final nu stie dimensiunile standard, este de inteles. Cand un mobilist sau un designer proiecteaza, iar clientul final umbla disperat dupa scaune cu inaltimea de 55 cm, asta nu este de inteles.
De evitat inaltimea blatului in intervalul 82-88 cm. Daca va ganditi la scaunele reglabile, inaltimea minima a sezutului este de 63 cm (pentru inaltimea blatului, minim 90 cm). Daca s-au construit scaune cu inaltimea reglabila intre 45-60 cm, acela este un accident. Eventual, la unele scaune cu picioare din lemn, le mai puteti taia cativa cm (5-10 cm) din picioare. Vor arata ciudat, dar cel putin rezolvati o problema. Distanta dintre sezut (partea de sus) si blat (partea de sus) este recomandata ca fiind de 25-30 cm. Cu cat utilizatorul este mai scund cu atat distanta, dintre sezut si blat, este mai mica (minim 25 cm)
Atentie la scaunele de bar sau insula la spatiul minim necesar.
Daca doriti sa asezati 2 scaune aveti nevoie de minim 120 cm. Chiar daca scaunul de bar este mai ingust (40 cm, mai ingust nu va recomand) In momentul utilizarii lor, tot 120 cm aveti nevoie pentru lungimea blatului. Confortabil este sa alocati 70 cm latime.
Inaltimi standard ale mesei si a sezutului:
Pentru living sau bucatarie:
Scaune pentru insula sau continuarea unui blat de bucatarie:
Scaune pentru bar
Va recomandam ca blatul de bar sa il construiti la 90-95 cm si sa alegeti scaune de insula cu sezutul la inaltimea de 62-65 cm. Sa fie confortabile, sa alocati un spatiu de 65-70 cm pe lungime (pentru 2 scaune blatul sa fie de 130 cm – 140 cm) si tapitate cu textil. Din pacate scaune mici si confortabile nu prea sunt. Scaunele de insula nu sunt doar scaune de decor sau ceva de pe care sa-ti faci un sandwich. Credeti-ne, vor fi scaunele cele mai utilizate scaune dintr-o casa.
scaune bar reglabile VS scaune fixe cu patru picioare
Pentru noi este clar, scaune fixe cu patru picioare. Cele reglabile par moderne dar varianta care o putem recomanda trebuie sa aveti un buget mai mare, 1200-2000 lei. Pe langa designul mult mai spectaculos, le recunoasteti usor dupa baza folosita. Este o baza plata, rotunda sau patrata, pistonul este prins in baza cu ajutorul a trei suruburi cu filet metric iar greutatea scaunului ajunge pe la 15-20 kg. Un scaun stabil, chiar si pentru copii.
Cu un buget de 200-250 lei puteti cumpara scaunele de bar din gama economica (import din tari asiatice). Dezavantaje: material piele ecologica, usoare si instabile (de evitat daca aveti copii sub 6-8 ani). Pentru protectia pardoselei, la variantele reglabile pe inaltime, baza are un cerc dintr-un plastic destul de casant care va poate zgaria parchetul si se deterioreaza in timp (2-3 ani), scartaieturi ale pieselor (unele dispar cu o mica intretinere sau o strangere de suruburi)... dar ... avantaj buget 200-250 lei.
Intermediar sunt scaunele cu picioare din lemn, cu scoica din lemn stratificat si tapitate cu material. Un buget de aproximativ de 500-600 lei, in functie de materialele folosite si configuratie. Sunt multe variabile in costurile unui scaun si din pacate in ultima perioada cererea mai mare sunt pe produsele ieftine. Din fericire pretentiile clientilor au crescut.
piele ecologica VS textil
Primul material in alegerea clientilor este pielea ecologica stiuta si sub denumirea de imitatie de piele, vinilin, skai sau mushama. In orice varianta de denumire este vorba de acelasi material. Este de inteles, dorim o curatare cat mai usoara a tapiteriei.
Din pacate slaba calitate de pe piata a pielii ecologice face ca aceasta sa se deterioreze destul de usor prin exfoloierea peliculei de poliuretan sau ruperea materialului. Din fericire s-au dezvoltat materiale textile cu tratamente aplicate acestora care fac din textil un material foarte usor de curatat. Se mai poate folosii cu succes solutii de curatare (solutii folosite in curatarea tapiteriilor auto) care fac posibila o intretinere si curatare mult mai usor decat pielea ecologica.
Cand ai de ales intre materiale ca: piele ecologica, textil, textil acrilic sau textil tratat easy clean, recomandam minim textilul. Daca este textil cu compozitie acrilica sau textil tratat waterproof... easy clean... este perfect.
Tapiteria – cel mai recomandat este textilul. Cel mai usor textil de intretinut este plushul (microfibra, velvet, catifea). Textilul tesut, in functie de marimea firului, poate fi mai greu de intretinut.
scaune polipropilena, scaune policarbonat
Le recomand mai degraba pentru bucatarie sau in spatii in care se folosesc solventi pentru curatare si dezinfectie. Avantajul este intretinerea usoara si eliminarea problemelor de miros din gatit care patrund intr-un material textil sau piele ecologica. Cele din policarbonat au dezavatajul de usoara zgariere / matuire a spuprafetei si nu sunt cele mai confortabile scaune. Puteti incerca sa polisati cu pasta dedicata polisarii pentru eliminarea zgarieturilor usoare aparute pe sezut.
scaune noi vs retapitare scaune vechi
Manopera: In functie de constructia si tapiterie, retapitarea scaunelor poate fi destul de complicata si costisitoare. De ce? Tapiterul are mai multe faze pana sa ajunga sa tapiteze scaunul. Nu mai stiu de cate ori am auzit “Pai cumpar de nou la banii astia!” .
Merita daca:
Materiale – Buget 60-120 lei/ml. Sa luati in calcul: materialele se vand multiplu de 1 (1ml, 2ml, 3ml... si nu 1.25ml, 1.78ml... )
Necesar orientativ la latimea materialului de 140 cm
Din pacate nu va putem ajuta cu retapitarea. Poate va ajuta textul de mai sus si estimati rapid daca merita costurile si “umblatura”.
Observatie: Costul retapitarii nu este influentat de pretul produsului de nou. Te poate costa 200 lei o retapitare, chiar daca scaunul, de nou, a costat 100 lei.
revenim in curand cu cateva articole care sunt in lucru
scaune import Polonia, Spania, Germania, Outlet
.... va fi articol separat pe blogul nostru
.... va fi articol separat pe blogul nostru
.... va fi articol separat pe blogul nostru
vanzator VS cumparator
.... va fi articol separat pe blogul nostru
showroom VS net
.... va fi articol separat pe blogul nostru
Scaune la comanda personalizate cu diverse tapiterii, stofa, piele ecologica sau piele naturala de la producator de scaune de birou, bucatarie, living, terase sau scaune horeca.
Livrare gratuita in tara pentru comanda de scaune care depaseste suma totala de 2000 Lei.
Livrare prin curier, transportatori sau cu masinile proprii.
MiideScaune.ro